Francesc Urpí i Jaume Marco reben el reconeixement de l’esport sabadellenc

Francesc Urpí i Jaume Marco reben el reconeixement de l’esport sabadellenc en la 65/ena edició de la Festa de l’Esport, i el Motor Club Sabadell està entre les 5 millors entitats de la ciutat.

Francesc Urpí va ser el primer premiat del club aquesta setmana.

El passat dimarts 29 de maig en un primer acte, el preparador de cotxes de competició, pilot i copilot Francesc Urpi Royo (Urpí Sport) va rebre de mans de l’Alcalde de Sabadell Maties Serracant i de la Tinent d’Alcalde Marisol Martínez el premi Fundació Club Natació Sabadell per la seva dedicació al món del motor.

Francesc va ser el preparador i mecànic oficial del multicampió sabadellenc Joan Fernández, amb 2 Campionats d’Europa, 11 d’Espanya i 12 de Catalunya de Muntanya; 2 d’Espanya i 3 de Catalunya de Ral·lis; 3 d’Espanya i 2 de Catalunya de Circuits, apart d’altres títols aconseguits amb altres pilots com Luis Monzón on va aconseguir un Subcampionat d’Espanya d’Asfalt, entre altres, o nombroses participacions en el Rallye Montecarlo Històric, Les 24 Hores de Barcelona o els Campionats Internacionals de VdV.

Com a pilot es Subcampió d’Espanya de TT, i 2 vegades Campió de Catalunya de Resistència TT i és l’únic pilot que ha estat present en totes les noves edicions del Ral·li de la Llana

El Motor Club Sabadell, entre les 5 millor entitats esportives de Sabadell

De les més de 200 entitats esportives de Sabadell, el dimarts el club sabadellenc va passar el tall i va rebre la placa commemorativa que l’acreditava com una de les 10 millors entitats de la ciutat que podien optar a la victòria final en la ceremonia que es celebrà el divendres dia 1 al Teatre Principal de Sabadell.

El jurat va considerar que el club també mereixia passar un segon tall, i en l’acte del divendres on es van anunciar els 5 finalistes en MCS era a la llista, deixant enrere entitats molt més grans i professionalitzades.

El premi a la millor entitat de l’any va ser pel Club de Tenis Sabadell, encara que com explicava el seu president “Per nosaltres ha estat un èxit, un orgull i un gran reconeixement estar entre els finalistes”.

En el mateix acte també es va lliurar els premis al millor esportista sabadellenc de la temporada 2017 que va ser pel ciclista del “Sky Team”, David de la Cruz.

Jaume Marco el darrer dels premiats del MCS

L’Ajuntament de Sabadell dins les jornades de la 65/ena Festa de l’Esport de Sabadell, va reconèixer la feina de prop de 30 anys, del fotoperiodista Jaume Marco Perpiñà, en la gala que es va celebrar al Teatre Principal de la ciutat.

En aquest emotiu acte, Jaume Marco va rebre el Memorial Joaquim Gorgori i Pardellans de mans del seu predecessor en el palmarès, Carles Fité, subdirector de ABC Punto Radio, que en l’actualitat participa setmanalment en el programa “Chiringuito de jugones” de A3 Media o en el “Club de la Mitjanit” de TV3, entre altres importants mitjans de comunicació.

En el seu parlament Jaume va recordar passatges de la seva vida professional i familiar i va agrair el suport i la paciència de la seva família en el desenvolupament de la seva tasca professional que el van portar a estar fora de casa molts cap de setmana de forma habitual.

La seva trajectòria comença a finals dels 70 a Ràdio Sabadell i al Diari Sabadell, en el primer fent connexions en directe des del punt on es trobava en el programa d’esports del diumenge al matí, i en el segons aportant foto i text a les pàgines del motor. Durant dues temporades, a partir de 1985, dirigeix i coordina un programa setmanal de motor a la TV local de Sabadell.

Les seves fotografies també han estat impreses durant molts anys en molt mitjans de comunicació setmanals o mensuals com Solo Auto, Auto Verde, Transporte Mundial, Motor Schock, 99 Octanos, l’Infomatiu, Pista i Ral·li o Motor Accion; i en diaris com El 9 Nou, El Mundo del Automovil o el Diari de Mallorca, entre els que recorda.