Impost CO2

Decret 33/2020 del nou impost per emissions de CO2 dels vehicles.

Podeu llegir el decret sencer: AQUÍ
Aquí teniu un simulador per calcular els imports de l’impost: AQUÍ
Aquí teniu l’accés al padró provisional de la Generalitat: AQUÍ

 • L’impost del 2019 va quedar anul·lat automàticament (no es cobra a ningú, excepte error de l’Agència Tributària Catalana, a ells us heu de dirigir).
 • L’impost del 2020 i successius ja duran la bonificació del 100% per als vehicles clàssics (a) i històrics (b).
  a) CLÀSSICS: Per aconseguir la bonificació caldrà un certificat d’un club, validat per la FCVH, i que la mateixa FCVH enviarà a la Generalitat.
  b) HISTÒRICS: Els vehicles amb matricula “H” (segons el RD 1247/1995) tenen bonificat l’impost directament i per tant no l’hauran de pagar ni caldrà demanar cap certificat.
 • El Motor Club Sabadell ja té el certificat d’inspecció:  Veure’l AQUÍ
 • La FCVH ha fixat (pel tràmit del 2024, per l’impost del 2023) un import de tràmit de 30 € per vehicle, que serà vàlid per 10 anys, i que els transferirem íntegrament nosaltres a ells, junt amb tota la documentació.

Observacions vàries:

 • Pel cobrament de l’impost del CO2, l’Agència Tributària Catalana ja ha començat a enviar cobraments a partir del Setembre 2021, teòricament amb una carta a casa vostra i amb terminis per poder fer al·legacions, en cas d’errors.
 • Als vehicles clàssics donats de baixa temporal, ARA ja es pot demanar la bonificació, sempre dins d’uns paràmetres. Més info: AQUÍ  (ens els podeu enviar via e-mail, amb tota la documentació com els donats d’alta, més el certificat de BAIJA TEMPORAL).
 • Quan un vehicle compleixi 30 anys a meitat d’any, una vegada tramitada l’exempció us cobraran només la diferència en dies. Per exemple, si el vostre cotxe fa els 30 anys aquest any 2021 el dia 15 de maig, una vegada tramitat, se us cobrarà només de l’1 de gener al 14 de maig, i els següents 9 anys estarà exempt.
 • Si heu venut un cotxe a mitjans d’any, per exemple, i NO estava el certificat tramitat, us cobraran L’ANY SENCER.
 • Canvi de titular de cotxe ja bonificat: Si un cotxe ja ha estat bonificat i es compra o es ven, aquesta titularitat es pot transmetre. Per fer-ho, des de la FCVH ens diuen com:
  Procediment per al canvi de nom de vehicle amb bonificació, per obtenir el nou certificat d’idoneïtat:

  • Avisar de la matrícula del vehicle a la FCVH al email: fcvh@fcvh.cat
  • La FCVH comunica al club per email que el vehicle amb el nou titular es pot pujar a la plataforma informàtica.
  • Continuació per part del club del procediment estàndard de validacions fins obtenir el certificat d’idoneïtat
 • Cotxes de competició. Acceptaran cotxes amb barres, backets, etc, però el criteri serà segons lo que digui la fitxa tècnica dels papers del vostre cotxe. És a dir, si és un “vehículo para rallys” i el teniu similar a la fitxa FIA, doncs passarà la inspecció. Si el què diu “vehículo apto para circular por la calle, con las modificaciones siguientes …XXXX” el criteri serà el mateix de quan aneu a la ITV, és a dir, si porteu fars suplementaris il·legals, els haureu de treure, etc …
 • Els cotxes que han fet proves FCA o FEVA els darrers 3 anys, en principi queden inclosos per l’exempció, excepte canvis notables a comprovar.
 • Si teniu un cotxe en procés de restauració, també els admetran, sempre que en les fotos es pugui demostrar que ho està (al seu criteri). És bo enviar fotos del cotxe restaurant-se en un pintor, un planxista o un taller mecànic.

Procediment:
(el certificat l’omplirà el Motor Club Sabadell)

 1. Protocol, terminis i criteris de la bonificació:  Veure-ho AQUÍ
 2. Dades necessàries:
  – Del soci: Nom, telèfon (a efectes de notificacions per SMS), i comprovant de la transferència (25 € per cada vehicle).
  – Del propietari: Nom sencer, i DNI (Normalment el propietari és el soci, però alguna vegada el vehicle està a nom d’un familiar directe, pare, fill o germà, i ho admeten).
  – Del vehicle: Marca, model, Nº bastidor, matrícula, data 1ª matriculació
  – Per les dades del soci, propietari i vehicle, ens les podeu escriure dins d’aquest excel: Descàrrega
  (hi ha una línia de mostra, que l’heu d’esborrar una vegada entrats els vostres vehicles). Una vegada fet, ens l’adjunteu al e-mail que ens l’envieu amb la resta de coses.
  – Ja posats a fer, hem d’omplir per cada vehicle un certificat PDF amb les vostres dades, pel que si ens l’ompliu vosaltres us ho agrairem (NO EL SIGNEU ni el TANQUEU, graveu i prou).
  Ompliu només les dades enmarcades en negre. Descàrrega imprès
  – Adjuntar 1 foto (no un PDF) de “fitxa tècnica” (plana de les dades només) i 1 foto (no un PDF) de “permís de circulació” (plana de les dades només), i 5 fotografies recents (no un PDF), d’aprox. 1200×800 pixels, i de menys de 1Mb de pes: Per vehicles de 4 rodes: Exterior vista davantera amb matricula llegible, exterior vista del trassera amb matricula llegible, exterior vista lateral (o visió 3 quarts), interior part davantera (seients i cocpit), zona del motor (que es vegi la matrícula). // Per motocicletes: Davant, darrera amb matrícula llegible, lateral complet costat dret, lateral complet costat esquerra, i detall de la zona del motor.
 3. Feu el pagament de 30 € per vehicle al compte del MCS: ES44 0081 0900 8600 0256 4963 posant el vostre nom i “CO2” com a referència de la transferència, i treieu-ne un comprovant.
 4. Envieu-ho tot al email mcs@motorclubsabadell.com i us donarem la correcta recepció, així com cita, en el cas de que el vehicle no el tinguem ja classificat anteriorment pel club.

– Us recordem igualment que el club us pot fer de franc altres impresos si els demaneu per e-mail:

 • El de l’exempció de l’impost municipal (cas de que el vostre ajuntament l’admeti).
 • El de les ITV preceptives per clàssics (cal demanar hora prèvia).
 • El que demanen les companyies d’assegurances per pòlisses de cotxes clàssics.
 • Els que us demanaran els enginyers per homologacions de vehicles amb matrícula “H”, o altres.
 • Etc …